Menu

FB fornyer DBU-licensstjerne

image
Webmaster
24. maj 2024 kl. 15:16
Forbedret stjerne

 

FB er stadig DBU licensklub

 

Torsdag middag i sidste uge faldt vurderingen. Frederiksberg Boldklub kan også i de næste to år for perioden 2024-2026 bryste sig af at have 1 stjerne i DBU’s licenssystem på drengesiden.
Det er i dag blevet offentliggjort at FB har opnået målet om at fastholde den stjerne i DBU’s licenssystem som vi fik tildelt i maj måned 2022. Rejsen hertil har været lang og hård, men også helt igennem fantastisk.
Sidste torsdag var en længe ventet dag, der siden afleveringen af ansøgningen i februar, har været imødeset med stor spænding.
I dag har DBU's Talentudvalg så offentliggjort på deres hjemmeside, at vi er kommet igennem nåleøjet i forhold til at fastholde vores stjerne i DBU’s licenssystem for drenge ungdom. Kravene har denne gang været skærpet yderligere og vi har skulle nå op på hele 23% procent i den samlede score for at komme igennem, mod 20% for to år siden.
FB er blevet placeret som licensklub nummer 43 på ranglisten, ud af i alt 46 licensklubber. Man kan se hele oversigten her i linket på DBU’s hjemmeside.
Udover den store anerkendelse og den flotte udvikling der er sket i både vores børne- og ungdomsmiljø på U10 til U15, så betyder det også, at vi fortsat kan kan tilbyde fodbold på højeste niveauer for U13-U15.

Bygget grundigt op 
Det hele startede med et besøg hos vores gode venner i IF Lyseng ved Aarhus, der er Jyllands største fodboldklub. Det var tilbage i efteråret 2019. Her var FB’s bestyrelse og ledere ovre for at søge og få inspiration af deres flotte arbejde på både klubplan og deres talentudviklingsmiljø, hvor man fik et stærkt indblik i hvad det vil sige at være licensklub.
Daværende bestyrelsesmedlem og nu daglig leder og talentansvarlig, Malte Meier Carlsen fortæller:
-Efter besøget hos IF Lyseng samt en masse efterfølgende refleksion i form af sunde og nødvendige debatter og et grundigt indblik i økonomien, var vi i stand til at vurdere det egentlige behov for at søge om og eventuelt få en stjerne tildelt i licenssystemet. Det endte ud i at vi syntes der var plads, ressourcer og kompetencer til både at ansøge om en stjerne og fastholde fokus på den øvrige del af vores ungdomsfodbold.
-Derfor endte det op med at søge om en stjerne i licenssystemet for sæsonen 2022/2023, der sidenhen blev ændret til en toårig periode, således at det hed 2022 til 2024. -Vi sendte vores allerførste ansøgning i slutningen af februar 2022. Det var med rystende hænder at der blev trykket på ‘send’-knappen og vi jublede da vi den 6. maj 2022 modtog den glædelige nyhed om at vi var kommet igennem nåleøjet som ny licensklub. Med tanke på de nye skærpede krav fra DBU, så rystede vores hænder endnu mere da vi her den 19. februar sendte vores nye ansøgning, men med dagens glædelige blåstempling fra DBU, har vi heldigvis formået at bygge på med at få implementeret et endnu bedre udviklingsmiljø indenfor U10 til U15 på drenge ungdom, hvor vi løbende også har suppleret frivilligheden med deltidsansættelser på nøglepositioner, som også er en del af DBU’s krav.
-Kernen er at skabe træningsmiljøer på U10-U15/19, der fremmer dygtigere, gladere og sundere børn og unge, samt at coache, træne og udvikle på vores træneres færdigheder og kompetencer. Vi skal være dedikeret til at låse op for trænernes egen nysgerrighed, deres læring og kreativitet, samtidig med at vi både evaluerer på og sørger for at udvikle vores fodboldmiljøer, siger Malte Meier Carlsen.
Der skal flere lag på 
Det har med andre ord været en lang proces, hvor der er blevet bygget på år efter år, og derfor er fundamentet i FB også stærkt.
Men det skal ikke stoppe her, siger talentchef Martin Busk: 


-Det bliver ikke mindre hårdt nu, tværtimod. For vi skal blive ved med at holde hovedet over vandet. Vi vil stadig bevare vores gode miljøer, som vi er bredt anerkendt for. Alene i 2023 og her i 2024 har vi haft hele fire debutanter på vores førstehold fra U19-årgangen, hvilket følger vores langsigtede strategiske mål. Det er bare ét eksempel ud af flere. Vi har efterhånden fået gode miljøer hele vejen ned igennem. Det er vigtigt, at vores spillere har gode rammer – uanset niveauet, de spiller på. Her er trænerne helt klart nøglepersoner, det er dem der kan forme fantastiske oplevelser for vores unge spillere.
-Men selvom vores fundament er stærkt, så skal vi bygge yderligere på, hvilket vi også har modtaget tydelige meldinger og instrukser omkring, fra DBU’s auditør, der har stået for vurderingen af vores talentsektor. Det er derfor helt afgørende, at vores trænere besidder de rette færdigheder til at arbejde med børn og unge på en legende, kreativ og fantasifuld måde indenfor fastsatte tydelige og klare rammer, ved blandt andet at arbejde efter bestemte læringsmål - samt ved at have en stor sans for forberedelse, taktisk læring, forståelse, indlevelse og engagement.
-Vi har til opgave at at få flyttet endnu mere af indholdet fra dokumenterne omkring indholdet af træningen, ud på banerne - og derved forme fantastiske oplevelser for vores unge spillere, slutter Martin Busk.

En stor tak til alle 
Hvis man ikke spiller på et af FB’s A-hold under licensen, skal man ikke være bekymret for at det skærpede talentarbejde vil få negative konsekvenser. 

FB vil fortsat have fokus på at give alle vores medlemmer så gode rammer som muligt. Vi er enormt stolte af vores flotte vurdering fra DBU’s Talentudvalg og vi er klar over at det bliver en stor udfordring at leve op til de skærpede krav for talentmiljøudviklingen.
Samtidig skal vi sørge for, at alle vores B&U-medlemmer giver os en lige så flot vurdering på det brede miljø, vi formår at skabe i FB som helhed.
Malte Meier Carlsen og Martin Busk benytter også lejligheden til at sende en stor ros og tak til de øvrige personer der har været involveret i licensarbejdet – herunder vores trænerteams, vores ansatte segmentledere, vores dygtige og træningsparate spillere, deres forældre og øvrige frivillige - og i øvrigt alle dem, der hver dag gør en forskel i Danmarks fjerdestørste fodboldklub.
Fakta om DBU licens for drenge:
DBU ́s Klublicenssystem for 'Drenge Ungdom' har blandt andet til formål, at fremme og optimere talentudviklingsmiljøerne i klubberne og sikre at den enkelte spillers udvikling sæt- tes i centrum både sportsligt og civilt.
Klublicenssystemet skal medvirke til at forbedre klubbernes ledelser både administrativt og sportsligt, så man i fremtiden udvikler endnu flere dygtigere fodboldspillere, til gavn for dansk klub- og landsholdsfodbold.
Det gør man ved at tildele stjerner til de klubber der ansøger om og bliver godkendt til at komme ind i DBU’s licenssystem.
Det er her pr. den 24. maj 2024 i forbindelse med tildeling af nye licenser, i alt 46 klubber, ud af 1.545 fodboldklubber i Danmark. I 2022 var tallet 51 klubber.
Disse 46 klubber er så rangeret i et system hvor man via en samlet score, tildeles et sted mellem minimum 1 og højest 5 stjerner, herunder halve stjerner over 1.
Luk