Menu

FB Legends Live-show

image
Webmaster
30. maj 2024 kl. 11:34
De medvirkende

 

Vores syv legender til FB Legends Live den 27. juni

 

Torsdag den 27. juni blænder vi op for den allerførste udgave af FB Legends Live, når Café 1912 danner rammen om en forrygende aften sammen med syv udvalgte FB-legender fra hver sin tidslomme i vores 111-årige smukke levetid.
 
Der er lidt for enhver smag, dvs. for både det ældre og det yngre publikum, som man også kan se herunder, hvor vi løfter sløret for hvilke legender der er udvalgt og som alle glædeligt har takket ja til at deltage.
 
Billetsalget er åbent og selv før afsløringen, er der godt gang i salget, så man skal være hurtig, da der blot er plads til 70 publikummer.
 
Det bliver en aften med intro og hyldest, det bliver en aften fyldt med fortællinger og vanvittige historier, fortalt af vores syv legender. Det bliver uformelt og uden filter, det bliver sjovt og underholdende samt festligt og forrygende.
 
I praksis lines legenderne op ved hver sin podie-stander, hvorfra de både selv fortæller, men også stilles spørgsmål af aftenens vært Martin Busk, der akkompagneres af Malte Meier Carlsen.
 
Efter showet, der varer halvanden times tid, er der middag i cafeen sammen med legenderne.
 
Det koster kr. 100,00 at deltage, kr. 50,00 for maden, mens de øvrige kr. 50,00 ubeskåret går til Mødrehjælpen under devisen at “Ingen forældre skal stå alene”. Billetter kan købes lige her
 
De syv legender der skal i krydsforhør den 27. juni kl. 18.00, er:
Benny Jacobsen, 79 år
Bennys hjerteklub er FB, hvor han blev medlem helt tilbage i 1955 som 10-årig og runder dermed 70 års medlemskab næste år. Benny var aktiv i 20 år, ligesom han blev træner for Juniorholdet og senere også bestyrelsesmedlem. Han var også holdleder på 1. HS og for Talentholdet der var afsted til Talentfinalerne på Djursland. Benny har en hukommelse der siger Spar 2 når talen falder på både FB, fodbold på Frederiksberg og dansk fodbold som helhed i DBU-regi, hvor han var ansat i mange år, og kan tale med om overgangen til betalingsfodbold med FB’s mangeårige formand Emil Sørensen som stor modstander. Benny har også spillet store roller i FIU og i UEFA-regi. De fleste kender i dag Benny som en kritisk men ifølge ham selv fair røst, når han går rundt om banerne i Københavnsserien og rasler med sablen, hvis holdet ikke præsterer som de skal, Benny har nemlig et brændende ønske om oprykning for 1. HS til Danmarksserien, nærmest koste hvad det vil.
 
Bent ‘MaKay’ Christensen, 71 år
Blev medlem af FB tilbage i 1959 og har dermed været medlem i mere end 60 år. Bent startede som spiller og navnet MaKay på en tur til Skotland. MaKay stoppede som aktiv spiller allerede da han var i start-tyverne fordi han havde mere lyst til at træne ungdomsspillere. Han har også været med i FB’s Venner, en støtteforening der engang blev oprettet, hvor han bl.a. via det store årlige indendørs-stævne i Frederiksberghallerne var med til at skaffe mange penge til ungdommen. Bent har en fortid i malerbranchen og har i flere omgange stået for at male det gamle klubhus. Senere blev Bent også bestyrelsesmedlem i FB Fonden og er i dag en trofast støtte af både klubben og 1. Herresenior, ligesom børnene og børnebørnene enten er eller har været aktive i FB.
 
 
Tobias Malmgren, 50 år
Startede som spiller i FB i 1980 på miniputholdet og er undervejs op igennem sin ungdomstid blevet trænet af koryfæer som Jens Kurt Petersen og Per Sørensen. Malmgren optrådte også på 1. Herresenior i 8-9 år - og var ungdomsformand i Johnny Wetterstein Hansens tid som formand, hvor han var bl.a. med til både at bygge, indrette og ikke mindst indvie det daværende klubhus. Toby er nu skoleinspektør og derudover driver han sit eget Leder-konsulentfirma hvor en af kunderne er Lyngby Boldklubs trænerteam på Superligaholdet, hvor han står for ledertræning og rådgivning. Herlig frisk fyr, kendt af mange FB’ere, dee har styr på historien og fyldt med fede fortællinger og anekdoter, som man skal glæde sig til.
 
 
Kenneth Jørgensen, 47 år
Det kan godt være at dåbsattesten siger 1976, men mentalt er han som en 22-årig og med en krop som en 80-årig. Kenneth er søn af FB-legenden Erling “Mucho” Jørgensen og opkaldt efter Kenneth Brylle. Kenneth var først og fremmest målmand i FB, mens holdet lå i DS. Tilbage i 1981 da han startede i klubben som blot 5-årig, var det dog som markspiller, men han kom på mål da han var eneste spiller der ikke var bange for bolden. Han har bl.a. haft prøvetræninger i franske Strassbourg og Lens. I 1998 kom han på en fuldtidskontrakt i FCK, hvor han spillede sammen med Iørn Uldbjerg (tidl. 1. HS-cheftræner) og Newroz Dogan (tidl. 1. HS-spiller). Han sad dog bare og gloede på bænken i Superligakampene, da Karim Zaza var for stærk. Han har spillet kampe for Fremad Amager, Hvidovre IF, BK Skjold (som klubbens første kontraktspiller), Køge BK og FC Vestsjælland og har tillige optrådt tre gange for det danske U17-landshold. Med Kenneth får man masser af fortællinger om både hans egen og farens tid i FB.
 
 
Jens Peter Olsen, 61 år
A-licens-træneren der kom til FB i starten af 2009 fra 1. Senior i Albertslund IF. Før det var han i Hvidovre Fodbold A/S hvor han var U17-cheftræner i Divisionen. Tidligere var han også træner i Glostrup IC og Albertslund IF. Her har han trænet ikoner som de daværende talentfulde spillere der nu udgør dele af Suspekt, nemlig Emil (Emil Simonsen aka Orgi-E / Klamfyr) og Andreas (Andreas Bai Duelund, aka Bai-D) - ligesom også Martin Borre med en fortid i norsk fodbold samt Vejle BK og OB) har haft æren af ham. Han er den seneste 1. HS-cheftræner der er rykket op fra KS til DS med FB. Han tog i sin første sæson holdet op i DS via to dramatiske oprykningskampe i sommeren 2009, heriblandt den afgørende 7-2 sejr over Solrød FC i Glostrup Idrætspark den 27. juni, altså for præcis 15 år siden når vi rammer denne aften. Sæsonen efter trådte han af som cheftræner og blev i stedet Sportschef. JP, som han blot kaldes, er en person fyldt med en masse fortællinger, røverhistorier og meget underholdende at lytte på. Han opnåede også nogle knap så glorværdige år på FB’s Masters hold. Senere blev han scout for FCK Talent.
 
 
Rasmus Christensen, 38 år
Rasmus Christensen kom til FB’s 1. Herresenior-hold ved starten af 2008 fra Boldklubben Søllerød-Vedbæk (BSV). Han huskes nok allerbedst for sin scoring i FB’s 100-års jubilæumskamp i overværelse af 1.268 tilskuere på Frederiksberg Stadion mod FC København, hvor han kort før pausen reducerede til 1-2. RC eller Rasser som han blot kaldes, var en dygtig venstrebenet kantspiller der stoppede i sommeren 2014 og opnåede dermed 6,5 år i den gul-sorte trøje. RC har altid været et omgængeligt gemyt der havde holdninger og meninger om det meste og de fleste i FB. Det har han nok også den 27. juni. Som Co-Founder og CEO, driver han i dag Pico Pizza, der er partner i FB og bl.a. sponserer vores udsagnsquiz.
 
 
Paolo Basso, 30 år
Dansk-italieneren Basso, som han blot omtales - for hvert møde med et bornholmerhold - af speaker og sportsjournalist Torben André Poulsen på TV2 Bornholm, har spillet i FB altid - og er stadig et stort aktiv på det 1. Herresenior-hold der pt. kæmper for oprykning til DS. Han blev meldt ind som barn og har spillet på diverse ungdomshold op igennem tiden. Han har været med hele vejen og har FB helt inde under huden. Bassos bedre halvdel Katharina Jensen er også FB’er med en stor fortid på vores 1. divisions kvindehold - og deres ældste datter Ava, er ligeledes allerede aktiv på vores U4/U5 Piger. Temperamentet på banen slår gnister og har altid gjort det, lad os håbe at engagementet er lige så stort den 27. juni når han skal fortælle om sin opvækst i gul og sort.
Køb din(e) billet(ter) lige her
Luk