Menu

Opsummering af 23/24-sæsonen

image
Martin Busk
23. juni 2024 kl. 16:38
1. Herresenior

 

Opsummering af 1. Herreseniors sæson 2023/2024
En lang sæson er nu overstået for klubbens flagskib, vores 1. Herresenior, hvorfor det er tid til at gøre sæson-status.
Indledning:
Ovenpå forrige sæsonens tredjeplads og sidste sæsons andenplads, skift af både cheftræner og undervejs også assistenttræner, var det en erklæret målsætning i både trup og trænerteam samt hos klubben, at man i denne sæson igen skulle spille med om oprykning til det allersidste.
Den del lykkedes som bekendt, da man endte på Københavnsseriens 3. plads, og hvor man - kortvarigt på sidste spilledag i Skovshoved - var på vej direkte op i Danmarksserien. Den hårde skæbne ville dog at kampen blev tabt, og da det var så tæt i toppen, måtte FB nøjes med tredjepladsen.
Dermed må FB således også både forberede og indstille sig på endnu en ny sæson i Københavnsserien, et sted man har befundet sig siden sommeren 2012.
Sæsonen har dog - altovervejende - været langt mere positiv end negativ.
Holdet gik 51 point i seneste sæson til hele 61 point i denne og havde et superflot pointsnit på hele 2,34 pr. kamp, hvilket nærmest er uhørt ikke giver en oprykning. Går man bare to sæsoner tilbage, endte FB på tredjepladsen med 41 point. Det vil sige at mandskabet har forbedret sig med hele 20 point over de seneste i alt tre sæsoner.
Slutstillingen KS 2023/2024:
1. GVI | 63
2. Hvidovre IF | 62 3. FB | 614. Skovshoved IF | 60
5. Fremad Valby | 32
6. FA 2000 2 | 32 
7. Husum BK | 30
8. NB Bornholm | 29 9. B1960 | 28 
10. PI Fodbold | 27
11. Vigerslev BK | 27
12. BK Union | 25
13. KFUM | 25 

14. BK Viktoria | 19
Efterår 2023:
Efterårets 13 kampe gjorde at FB for andet år i træk overvintrede på rækkens førsteplads med i alt 33 point. De kom i hus efter flotte 11 sejre, 0 uafgjorte og blot 2 nederlag - samt med en målscorer på 37-12. Undervejs tog FB hele 9 flotte sejre på stribe.
Forår 2024:
Forårets 13 kampe blev nærmest lige så stabilt som efteråret, men alligevel med et par udfald, der var nok til desværre ikke at rykke op.
Det endte med 28 point efter 9 sejre, 1 uafgjort og 3 nederlag. Målscoreren i foråret hed 28-11.
Pokalen:
Efter exit i den 3. indledende runde i foråret, da DS-holdet fra BK Skjold vandt med 2-1, spillede FB ingen rolle i den pokalturnering der efter sommerferien og frem mod Kristi Himmelfartsdag, endte med en triumf for Silkeborg IF.
Efter at have kvalificeret sig fra de indledende runder under DBU København med sejr uden kamp over FC Newborn og med sejre over de to Serie 1-klubber fra Bispebjerg Boldklub og senest Dragør Boldklub, så står den på Pokalens 1. runde i starten af august. Der er lodtrækning den 4. juli.
FB’s sæsonstats:
Mål scoret og mål imod:
KS-sæsonen bød på en samlet målscore på 65-23. Sammenligner man med 2022/2023-sæsonen, så hed den 51-34.
Det bringer FB ind på en fjerdeplads i forhold til flest antal scorede mål. Skovshoved IF (72), Hvidovre IF 2 (71) og GVI (69) endte foran.
FB ender på andenpladsen og dermed rækkens næstbedste forsvar, i forhold til antal scorede mål imod. De gul-sorte drenge lukkede blot 23 mål ind i 26 kampe. Her blev man kun - og endda først på sidste spilledag - overgået af Hvidovre IF (22). På de næste pladser kom GVI (27) og Skovshoved IF (36).
Clean sheets:
FB var det hold i rækken med andenflest clean sheets og gik fra syv af slagsen i sidste sæson til flotte 11 i denne. Hvidovre IF 2 toppede med i alt 13 clean sheets. GVI endte som nummer tre med 10 styks.
Topscorere:
FB’s topscorer for sæsonen 2023//2024 blev Rasmus Kristensen, der kom til FB forud for sæsonen. Han nettede i alt ti gange, et tal der ikke er prangende, hvis man sammenligner med rækkens øvrige topscorere.
Næstmest scorende FB’er blev Carl Christian Olsen med otte mål, mens Daniel Shacham, Tobias Hart og Paolo Basso hver sendte bolden i mål seks gange. Emil Overgaard, der alene spillede i efteråret, scorede fem gange.
Assistkongerne:
Den gamle kending der vendte tilbage i FB-trøjen op til den nye sæson, Peter Barfod over rollen som assistkonge fra Tobias Hart der ellers har siddet på den de seneste to sæsoner. Barfod leverede næstsidste fod på kuglen hele otte gange.
På listens andenplads finder man endnu en nytilgang, nemlig Mathias Thrane med seks assists, mens Daniel Shacham og Carl Christian Olsen med hver fem, fulgte på de næste pladser.
Flest kampe:
Ingen FB-spillere formåede at spille samtlige 26 KS-kampe. Flittigst benyttet var for andet år i træk anfører Paolo Basso der sammen med den nytilkomne bornholmske angriber Rasmus Kristensen var med i 24 ud af de 26 kampe. Daniel Shacham (23), den nye venstre back Peter Barfod (22) og Tobias Bjergmann (22) kom også højt oppe på skalaen.
Advarsler og udvisninger:
FB var for anden sæson et af de absolut mest fair spillende hold. Det er kun blevet til 10 advarsler i de 26 kampe, mens det blev en sæson helt uden røde kort. Det er derfor igen værd at fremhæve, at FB formår at opføre sig pænt på en fodboldbane.
Øvrige facts om sæsonen:
Træningslejr:
Forud for forårssæsonen, blev det for tredje år i træk gjort muligt via finansiel støtte fra både klubben og fra den fantastiske Stadiongruppe, at truppen kunne drage til udlandet i begyndelsen af marts måned på træningslejr. I år gik turen dog til Antalya i Tyrkiet frem for Malaga. Fem dage i Lara, bød på masser af solskin, træning og sociale aktiviteter, samt en enkelt kamp.
Trænerteamet:
Christian Meinertz Jensen afløste den hidtige cheftræner Olcay Senoglu op til den nye sæson.
Forud for sæsonen indgik vi også en ny aftale med Morten Sigaard om at forblive som assistenttræner. Det samarbejde stoppede ved vinterpausen, da Sigaard blev far og skulle hellige sig familielivet. Ind kom i stedet den rutinerede Michael Stoksbjerg som ny assistenttræner, hvilket har været en succes.
Holdleder Jon Cavagnaro holdt endnu engang styr på alt og alle - og fortsætter heldigvis ufortrødent på den post med sin unikke service og hjælpsomhed. Samarbejdet med kompetente Mads Ahrenkiel som keeper-træner fortsætter også ligesom det stadig er ConnectFys, der er tilknyttet spillertruppen med fysioterapeuter.
Københavnsserien - oprykning:
GVI rykker direkte op i Danmarksserien. De får følgeskab af Hvidovre IF 2, der vandt gruppespillet i kvalkampene om oprykning til DS, foran netop Bagsværd BK og Tune IF.
Københavnsserien - nedrykning:
Kun BK Viktoria rykker ned i Serie 1 fra KS 2023/2024.
Københavnsserien 2024//2025:
Fra den kommende sæson, får FB dermed fortsat selskab af Skovshoved IF, Fremad Valby, FA 2000 2, Husum Boldklub, NB Bornholm, B1960, PI Fodbold, Vigerslev Boldklub, BK Union og KFUM.
Ned fra Danmarksserien kommer ingen, da københavnerholdene Sundby BK, Brønshøj BK, Tårnby FF, BK Skjold tidligt klarede frisag da de endte i oprykningsspillet i DS, mens B1908 og til sidst også AB Tårnby også klarede skærene.
Op fra de to puljer i Serie 1, kommer fra den ene pulje, Kastrup Boldklub og Dragør Boldklub, mens BK Frem 2 rykker op fra den anden pulje.
Fra Bornholm kommer der ikke nogen oprykker, da ÅIK (Aakirkeby) der vandt vandt Bornholmsserien kaldet Bornfiber-Ligaen, har valgt at takke nej tak til pladsen.
KS 2024/2025 ser således ud:
B1960
BK Frem 2 (O)
BK Union
Dragør BK (O)
FA 2000 2
FB
Fremad Valby
Husum BK
Kastrup BK (O)
KFUM
NB Bornholm
PI Fodbold
Skovshoved IF
Vigerslev BK
Omend vi ærgrer os over den manglende oprykning, ser vi frem til en ny og spændende sæson i Københavnssserien.
Der er træningsopstart tirsdag den 23. juli og interesserede spillere med niveau kan kontakte cheftræner Christian Meinertz Jensen på tlf. 21 63 98 96 for aftale om prøvetræning.

 

Luk